Milica Dukić: O STVARIMA

 

Izložba u nastajanju

Termin realizacije: 28. septembar – 06. oktobar 2016.

Datum i vreme zatvaranja izložbe: četvrtak 06. oktobar 2016. u 19h

 

 

“O stvarima“

Moderan upotrebni predmet po nestanku kakva mu je najčešća sudbina, postaje obris, deo sećanja. Pre nego što će nam ponestati i sećanje na predmete koje danas koristimo, a koji u budućnosti ko zna da li će kao takvi postojati, želim da svojim crtežima barem na kratko ostavim nekakav trag o njima, zapis. Poetika tih silueta predmeta je ono čime ću se baviti u daljem radu. Zapravo O stvarima ponajviše je omaž anonimnoj i umreženoj ljudskoj saradnji koja stoji iza postojanja stvari.

Izložba će imati zatvaranje prilikom kojeg će posetioci moći da vide višednevni proces reproduciranja, u formi crteža na zidu galerije, svih onih predmeta koji prolaze kroz naše svakodnevno potrošačko društvo. Reprodukcija koju pravim, kao kakva, rutinska radnja, nudi se kao primer za dalje istraživanje funkcionalnosti, kako crteža tako i predmeta.


 

Milica Dukić

(1989, Kraljevo) završila je osnovne i master studije slikarstva na Akademoji umetnosti u Novom Sadu, 2013. i 2014. godine. Od 2014. godine postaje članica SULUV-a kao i deo dežurnog tima galerije Šok Zadruge (ex-Art Klinike). O stvarima je njena 10 samostalna izložba, sa kojom ostvaruje master diplomu iz oblasti crtanja na istom fakultetu. Učestvovala je na preko 50 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je više nagrada i pohvala.Trenutno živi u Novom Sadu.