PREDSEDNIŠTVO

Članovi predsedništva
null
null

Goran Despotovski

PREDSEDNIK | WEB

Rođen 1972. godine. Zvanje Doktor umetnosti – Likovne umetnosti stekao (2018), na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Izlagao je na pedeset i sedam samostalnih i na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Više puta je nagrađivan. Autor je projekata Razlike, Slika i Knjiga Akademije umetnosti u Novom Sadu. Profesor je na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu na Katedri za slikarstvo. Predsednik je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine od 2017 godine.


null

Danica Bićanić

ČLAN | PR | SEKRETAR

Rođena je 1985. godine u Novom Sadu. Master studije vajarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu završila je 2010. godine u klasi prof. Gordane Kaljalović. Aktivno nastupa od 2006. godine. Imala je osam samostalnih i više grupnih izložbi i drugih nastupa kod nas i inostranstvu (Rumunija, Bosna i Hercegovina, Velika Britanija, SAD, Bugarska, Rusija, Grčka, Austrija). Dobitnica je nekoliko nagrada. Trenutno je na doktorskim studijama likovnih umetnosti na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Član je Predsedništva SULUV-a i Umetničkog saveta SULUJ-a od 2016. god.


null

Zoran Pantelić

ČLAN

Diplomirao 1991 i magistrirao 1995. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Pohađao školu za medijsku edukaciju na Fakultetu društvenih nauka u Ljubljani 2001. i školu za studijsku produkciju na SSR koledžu u Londonu 2017. Od 1990. član umetničke grupe ‘Apsolutno skulturalno‘, (ZP i Rastislav Škulec). Osnovao umetničku grupu APSOLUTNO 1993. godine u Novom Sadu. Od 1995. godine učestvuje na internacionalnim simpozijumima i konferencijama kao gostujući predavač na univerzitetima širom Evrope. Godine 2000. osnovao je kuda.org_centar za nove medije u Novom Sadu. Učestvovao je u osnivanju i uspostavljanju Omladinskog društvenog centra CK13, Novi Sad,  2007. godini. Od 2009. član je predsednistva Saveza likovnih umetnika Vojvodine. Od 2010. član je Evropskog parlamenta kulture sa sedištem u Berlinu, Nemačka. Dobitnik je nekoliko nagrada za svoj umetnički rad.


null

Maja Erdeljanin

ČLAN

Rođena 1971. godine. Diplomske i master studije završila je na odseku za slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Od 1992. godine priredila je 50 samostalnih izložbi, učestvovala na preko 250 kolektivnih izložbi i u radu preko 60 likovnih kolonija i simpozijuma. Član je SULUV-a i ULUS-a. Osim umetničkim, bavi se i uredničkim radom, kao likovni urednik galerije „DA“ Studentskog kulturnog centra (1997-1998), zatim galerije “Podrum” (2002-2005) i likovnog programa Kulturnog centra Novog Sada (2005-2013), a od 2013. godine je urednik “Malog likovnog salona”. Osmislila je i organizovala je veliki broj izložbi, kolonija, simpozijuma i umetničkih projekata. Dobitnica je više nagrada iz oblasti slikarstva i galerijskog rada. Objavila je tri prozne knjige i umetničku monografiju Novog Sada.


null

Jelena Sredanović

ČLAN

Rođena 1982. godine u Novom Sadu. Diplomirala je 2005.godine na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, klasa prof. Zorana Todovića, gde je 2009. godine i magistrirala. Doktorske studije završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu školske 2016. godine, mentor joj je prof. Biljane Vuković. Priredila je više samostalnih izložbi i izlagala na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je više nagrada za umetnički rad. Dobitnica je nagrade Iskra kulture Zavoda za kulturu Vojvodine 2015. godine. Zaposlena na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na Katedri za grafiku u zvanju docenta. Član udruženja likovnih umetnika Vojvodine (od 2006) i Grafičkog kolektiva (od 2008).


KOMISIJA ZA PRIZNAVANJE STATUSA SAMOSTALNOG UMETNIKA

Članovi komisije (april 2017. – april 2021)

Slobodan Knežević
Bosiljka Zirojević
Jovanka Ulić
Dobrivoj Rajić
Rastislav Škulec

UMETNIČKI SAVET

Članovi umetničkog saveta (decembar 2016. – decembar 2020)

Bojan Novaković
Korina Gubik
Mladen Stojanović
Mujo Alagić
Nenad Bogdanović

ANGAŽOVANI SARADNICI

Saradnici udruženja

Danica Bićanić

Saradnik programskih aktivnosti Udruženja
Izvršilac poverenih poslova (samostalni umetnici)
+381(0)653888212

Danijel Babić

Tehnički saradnik
+381(0)653888213

SARADNICI PROGRAM RECENZIJE

Saradnici udruženja na Programu recenzije

dr um. Lidija Marinkov Pavlović

Akademija umetnosti Novi Sad

Sunčica Lambić Fenjčev

viša kustoskinja Savremene galerije Zrenjanin

Slavica Popov

viša kustoskinja Savremene galerije Zrenjanin

Teodora Perović

istoričarka i teoretičarka umetnosti

Sava Stepanov

likovni kritičar

Sonja Jankov

likovna kritičarka

DRUGI SARADNICI

Aleksandar Danguzov

Fotografija SULUV

INFO

Kontakt

+381.21.524.991

Po potrebi se formiraju i druga stalna ili povremena radna tela.
Organi Udruženja se biraju po izbornom principu i rade na načelima ravnopravnosti svojih članova.
Mandati Predsedništva, Umetničkog saveta i Komisije za priznavanje statusa samostalnog umetnika traju po četiri godine.