PREDSEDNIŠTVO

Članovi predsedništva
null
null

Milica Dukić

ČLANICA

Rođena je 1989. godine u Kraljevu. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na osnovnim i master studijama slikarstva i na master studijama crtanja. Od 2014. godine članica je SULUV-a, kao i deo tima galerije Šok zadruga. Ostvarila je 13 samostalnih izložbi i učestvovala je na više od 70 grupnih umetničkih projekata u zemlji i inostranstvu. U svojoj praksi istražuje nove pristupe tehnici veza.


null

Adrienn Ujhazi

ČLANICA

Adrien Ujhazi (1995, Novi Sad) završila je osnovne studije 2018. i master studije 2020. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo. Od 2021. je u statusu samostalne umetnice. Istražuje interdisciplinarnu teritoriju između umetnosti, nauke i tehnologije (ASTS), rasvetljavajući odnose između čoveka i prirode. Újhazi u svom radu koristi niz umetničkih medija uključujući fotografiju, instalaciju, video, audio, slikanje i vajanje sa živim kulturnim oblicima, kako bi istražila koncepte koji se tiču odnosa društva sa prirodnim okruženjem. Članica je Šok ZaDruge u Novom Sadu, Udruženja građana ReAktor i SULUV-a.


null

Jelena Sredanović

ČLANICA

Rođena 1982. godine u Novom Sadu. Diplomirala je 2005.godine na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, klasa prof. Zorana Todovića, gde je 2009. godine i magistrirala. Doktorske studije završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu školske 2016. godine, mentor joj je prof. Biljane Vuković. Priredila je više samostalnih izložbi i izlagala na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je više nagrada za umetnički rad. Dobitnica je nagrade Iskra kulture Zavoda za kulturu Vojvodine 2015. godine. Zaposlena na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na Katedri za grafiku u zvanju docenta. Član udruženja likovnih umetnika Vojvodine (od 2006) i Grafičkog kolektiva (od 2008).


null

Ana Vrtačnik

ČLANICA

Rođena je 1991. godine u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Osnovne i master studije slikarstva završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Trenutno je student završne godine doktorskih studija na istoj Akademiji gde se bavi istraživanjem primene biomimetičkih formi i prirodnih mekih materijala kroz formu slike, skulpture i instalacije. Do sada je imala brojne samostale i grupne izložbe, kolaboracije i publikacije sa različitim umetnicima, kustosima, institucijama i galerijama širom sveta (Kina, Švajcarska, Belgija, Holandija, Austrija, Danska, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Španija…).


null

Goran Despotovski

ČLAN, PREDSEDNIK

Rođen je 1972. godine u Vršcu. Diplomirao je na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu (1995); na Akademiji umetnosti u Novom Sadu završio je osnovne akademske (1999) i magistarske studije slikarstva (2003), i stekao zvanje Doktor umetnosti – Likovne umetnosti (2018). Na istoj akademiji je i zaposlen (od 2004). Izabran je u zvanje redovnog profesora, za užu umetničku oblast Slikarstvo (od 2019). Predsednik je Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine (od 2017). Izlagao je na šezdeset i jednoј samostalnoј i na više kolektivnih izložbi u zemlјi i inostranstvu. Autor je i organizator projekata u okviru Akademije umetnosti u Novom Sadu: Razlike (2005–2019), Slika (2011–2019), Knjiga (2016), i dr.


UMETNIČKI SAVET

Članovi predsedništva (od 2022. godine)
null
null

Andrea Palašti

ČLANICA

Rođena je 1984. godine. Vizuelna umetnica i predavačica iz Novog Sada. Njeno stvaralaštvo prevazilazi umetničke, kustoske i pedagoške granice u kojima akcenat stavlja na pitanja kulturne geografije, istorije i svakodnevnog života, eksperimentišući sa fotografijom, video zapisima i ilustrovanim predavanjima. Njena praksa se često zasniva na saradnji sa drugim umetnicima/kolektivima, studentima, kustosima, novinarima, naučnicima i/ili istoričarima. Deo je umetničkog saveta Šok Galerije. Trenutno radi kao vanredna profesorka na predmetu Likovni elementi, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, povezujući svoje kolaborativne umetničke istraživačke projekte sa obrazovnim strategijama.


null

Mladen Stojanović

ČLAN

Rođen je 23. marta 1993. godine u Novom Sadu. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu završio je osnovne akademske (2016) i master akademske studije slikarstva (2017) i stekao zvanje Doktor umetnosti – Likovne umetnosti (2021) pod mentorstvom prof. Gorana Despotovskog. Zaposlen u Srpskom narodnom pozorištu na tehničko-scenografskom radnom odelјenju. Član je Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine od 2016. godine i član Umetničkog saveta.


null

Nemanja Milenković

ČLAN

Rođen je 1996. godine u Novom Sadu, završio je osnovne akademske studije (2019) i master akademske studije (2021) na katedri za Slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Dragana Matića. Od 2021. godine zaposlen je kao stručni saradnik na katedri za Slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Do sada je svoj rad prikazao na 13 samostalnih izložbi, a učestvovao je na preko 30 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više priznanja i nagrada od kojih izdvaja Godišnju nagradu Departmana likovnih umetnosti za najuspešniji umetnički rad iz umetničke discipline SLIKANJE (2019). Učesnik je projekta COMMONS: Zamišljanje institucije budućnosti u okviru Goethe Instituta u Beogradu. Član je SULUV-a (Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine) i Šok zadruge, u okviru koje uređuje likovni program. U svom radu primarno istražuje odnos ljudi i životinja u savremenom društvu, ispitujući prostor kolektivnog identiteta, odnosno identiteta individue.


null

Bojan Novaković

ČLAN

Rođen je 1979. u Šapcu. Diplomirao je slikarstvo 2002. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Magistrirao slikarstvo 2005. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Doktorirao Likovne umetnosti na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2018. Godine. Zaposlen je kao docent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Član je SULUV-a i ULUS-a. Učestvovao na preko 100 kolektivnih izložbi u Srbiji, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Tajvanu, Sloveniji. Do sada realizovao oko 35 samostalnih izložbi u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Niš, Šabac, Vranje, Apatin, Paraćin, Kragujevac, Užice, Smederevska Palanka, Pančevo). Učesnik na više međunarodnih likovnih kolonija  i umetničkih projekata u Srbiji i regionu. Dobitnik je više nagrada za slikarstvo i crtež.


KOMISIJA ZA PRIZNAVANJE STATUSA SAMOSTALNOG UMETNIKA

Članovi komisije (od 2022. godine)

Slobodan Knežević, Bosiljka Zirojević, Jovanka Ulić, Dobrivoj Rajić, Rastislav Škulec

ANGAŽOVANI SARADNICI

Saradnici Udruženja

Adrienn Ujhazi

Saradnica: administrativni poslovi, komunikacia i odnos sa javnošću, programske aktivnosti
izvršilac poverenih poslova (samostalni umetnici)
Lice za zaštitu podataka ličnosti (obrađivač)
+381 (0)21 524 991
+381(0)653888212
E-mail: [email protected]

Danijel Babić

Tehnički saradnik
+381(0)653888213

FOTO DOKUMENTACIJA

Fotografije sa događaja i aktivnostima Udruženja

Aleksandar Danguzov, Danijel Babić, Danica Bićanić, Goran Despotovski

WEB

Admin: sajt održavanje, dizajn
[suluv.org | limi.suluv.org | slikagrada.com]

Goran Despotovski

+381(0)648491260

PROGRAM RECENZIJE

Saradnici Udruženja na Programu recenzije

Slavica Popov, viša kustoskinja Savremene galerije Zrenjanin
Sunčica Lambić Fenjčev, viša kustoskinja Savremene galerije Zrenjanin
Lidija Marinkov, profesorka, Akademija umetnosti Novi Sad
Sava Stepanov, likovni kritičar
Nela Tonković, kustoskinja Savremene galerije Subotica
Svetlana Mladenov, likovni kritičar
Vladimir Mitrović, istoričar umetnosti, kustos MSUV
Bosiljka Zirojević Lečić, profesorka, Akademija umetnosti Novi Sad
Gordana Nonin, novinarka i urednica, diplomirani menadžer u medijima
Igor Fridrih Petković, konceptualni umetnik, vizuelni umetnik, autor, menadžer i istraživač u kulturi, Grac, Austrija
Verica Nemet, istoričarka umetnosti
Milja Vuković, istoričarka umetnosti i ekološka aktivistkinja
Biljana Grković, istoričarka umetnosti
Irma Mikeš, kustoskinja Galerije likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića
dr um. Lidija Marinkov Pavlović, Akademija umetnosti Novi Sad
Teodora Perović, istoričarka i teoretičarka umetnosti
Sonja Jankov, likovna kritičarka

INFO

Kontakt

+381.21.524.991

Organi Udruženja se biraju po izbornom principu i rade na načelima ravnopravnosti svojih članova.
Mandati Predsedništva, Umetničkog saveta i Komisije za priznavanje statusa samostalnog umetnika traju po četiri godine.