Novi članovi SULUV-a 2017.

06 – 18. februar 2017.

Na Konkurs za prijem novih članova 2017. godine, prijavilo se deset kandidata. Umetnički savet je 14. januara 2017. godine pregledao radove svih prijavljenih kandidata i odlučio da, za prijem u članstvo predloži Predsedništvu i Skupštini SULUV-a 7 likovnih umetnika iz oblasti slikarstva, grafike i proširenih medija.
Umetnički savet je mišljenja da su predloženi kandidati  podnetim radovima pokazali profesionalan i kreativan odnos pred nepreglednim mogućnostima koje likovna umetnost u svojim okvirima pruža, kao i da su zauzimajući individualan i jasan stav prema likovnim problemima sa kojima su se suočili, već načinili značajne korake ka ostvarenju svojih ličnih likovnih izraza.


Ivan Canjar

Rođen 1978. godine u Sremskoj Mitrovici. 2003. godine završio je osnovne studije slikarstva na Fakultetu umetnosti u Zvečanu, a 2013. godine master studije slikarstva na istom Fakultetu. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi u Zvečanu, Sremskoj Mitrovici, Majdanpeku, Gornjem Milanovcu, Staroj Pazovi, Novom Sadu, Šapcu… Dobitnik je Pohvale „Lazar Vozarević“ na Likovnom salonu Srem 2008. godine.


Marjan Marić

Rođen 1979. godine u Zrenjaninu. Diplomirao slikarstvo na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci, smer slikarstvo, 2012. godine. Master studije, na smeru novi likovni mediji, završio 2014. Godine, u klasi prof. Stevana Kojića.
Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi u Banjoj  Luci, Tuzli, Šapcu, Beogradu, Požarevcu, Somboru i Novom Sadu.


Ljupka Erg

Rođena 1978. godine u Novom Sadu. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, smer grafički dizajn, u klasi prof. Branislava Dobanovačkog, 2003. godine. Izlagala je na grupnim izložbama u Kisaču, Bačkom Petrovcu, Majdanpeku, Novom Sadu i Gornjem Milanovcu. Do sada je priredila dve samostalne izložbe u Novom Sadu.


Srđan Šarović

Rođen 1972. godine u Novom Sadu. Osnovne i master studije završio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu,  na smeru novi likovni mediji.
Objavljivan i nagrađivan autor u oblasti grafičkog dizajna, crteža, video produkcije, muzike… Učesnik je slikarskih kolonija, grupnih izložbi u polju grafike, fotografije i slikastva. Takođe, učestvuje na međunarodnim festivalima kratkog metra i konferencijama iz polja digitalne umetnosti, percepcije i metodike. Objavljivan kompozitor i instrumentalista.


Siniša Popov

Rođen 1962. godine. Diplomirao 1983. godine na Višoj pedagoškoj školi u Beogradu. Izlagao na pet samostalnih i više grupnih izložbi.


Branislava Tešić

Rođena 1991. godine u Novom Sadu. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku grafike, diplomirala 2014. godine. Master rad na odseku grafike, odbranila 2016. godine, na istoj Akademiji. Učestvovala na više izložbi u zemlji i inostranstvu: Danska, Belgija, Kanada, Argentina, Meksiko…


Dragana Rađenović

Rođena 1989. godine u Novom Sadu. Master studije scenskog dizajna završila je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, dok je diplomu osnovnih studija stekla na Akademiji umetnosti u Novom Sadu,  na odseku za nove likovne medije. Pohađala je medijske studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Svoje video radove i fotografije prikazivala je na brojnim grupnim izložbama i festivalima. Prezentovala je pisani rad „Umetnost i ideologija“ na Internacionalnom likovnom kongresu u Maltepeu u Istanbulu.