S velikom tugom, obaveštavamo javnost da je preminuo umetnik, Petar Šušulić, član SULUV-a. Sahranjen je 16. februara 2023, na gradskom groblju u Vrbasu.

Petar Šušulić je rođen 1970. godine u Vrbasu. Redovne i postdiplomske studije slikarstva završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Jovana Rakidžića, profesora Halila Tikveše i profesora Vlade Rančića. Imao je 21 samostalnu izložbu slika u Novom Sadu, Nišu, Somboru, Vrbasu, Subotici, Sremskim Karlovcima… Učesnik je brojnih kolektivnih izložbi, likovnih kolonija i radionica, humanitarnih akcija. Dobitnik je više nagrada za slikarstvo i crtež, član ULV. Živi i radi u Kuli i Vrbasu.

In memoriam Petar Šušulić
S velikom tugom obaveštavamo javnost da je preminuo Miodrag Jelačić Jelača, umetnik, član SULUV-a.
Sahrana će biti održana u četvrtak, 1. decembra 2022, na Gradskom groblju.
Miodrag Jelačić Jelača, rođen je u Novom Sadu, 1955. godine. Završio je Školu za primenjenu umetnost Bogdan Šuput i Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Bavio se slikarstvom i grafikom. Samostalno i grupno izlagao u zemlji i inostranstvu.
In memoriam Miodrag Jelačić Jelača

Sa velikom tugom obaveštavmo javnost da je preminula Danica Mitrović, članica Udruženja.

Danica Mitrović (1953) je rođena u Zrenjaninu. Završila je Zrenjaninsku gimnaziju. Do sada je imala 196 kolektivni i 14 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je na preko 60 kolonija. Nagrađivana je više puta. Član je SULUV-a od 2007. godine i  ULUS-a od 2009 godine.

In memoriam Danica Mitrović

S velikom žalošću obaveštavamo javnost da je preminula Milica Mrđa Kecman, umetnica i članica SULUV-a.

Milica je rođena 1960. godine u Rumi. Studirala je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Završila je postdiplomske studije na Fakultetu likovne umetnosti u Beogradu, kod profesora Branislava Protića (Odsek za crtež). Bila je urednica i izdavač Internacionalnog glasila za produkciju nove stvarnosti EX NIHILO i vođa performativne grupe EX NIHILO koja se bavila produkcijom radova iz oblasti proširenih medija, performansom hepeningom, kreativnim čitanjem, gestualnom i procesualnom umetnošću. Dobitnica je više nagrada i priznanja za svoj rad na polju umjetnosti.

2004. godine mr. Milica Kecman imenovana je za direktorku JU “Centar za kulturu i obrazovanje Bosanski Petrovac”. Od 2007. je spoljna saradnica, viši asistent na Tehničkom fakultetu u Bihaću. 2010. godine imenovana je za predsednicu Saveta za kulturu u opštini Bosanski Petrovac, bila je članica je i Kantonalnog saveta za kulturu od 2011. godine.

O datumu komemoracije biće odlučeno naknadno, prenosi JU „Centar za kulturu i obrazovanje Bosanski Petrovac“.

 

In memoriam Milica Mrđa Kecman

Sa žalošću obaveštavamo javnost da je preminuo Mario Vuknić, umetnik, restaurator, član SULUV-a.

Mario Vuknić (1963) živeo je u Novom Sadu. Radio je u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Vojvodine kao restaurator i konzervator. Sahrana će biti održana 10. decembra 2021, u 10.30, na Novom groblju u Novom Sadu.

In memoriam Mario Vuknić

Preminuo Georgi Josifov

In memoriam Georgi Josifov

Preminuo Aleksandar Bošković

Preminuo Aleksandar Bošković

Preminuo slikar i novinar, Trajan Todoran

Preminuo slikar i novinar, Trajan Todoran

Preminula je umetnica, Miroslava Raković

Preminula je umetnica, Miroslava Raković