Anica Radošević Babić, grafike

19 – 30. mart 2018.


U ponedeljak, 19. marta, u 19 časova, u Galeriji SULUV biće otvorena izložba grafika Anice Radošević Babić. Publika će izložbu moći da pogleda do 30. marta 2018. god.

„Crteži, grafike i grafičke matrice koje će biti izložene jesu segment umetničkog istraživačkog rada u okviru doktorskog umetničkog projekta. Osnovni motiv koji se prikazuje jeste motiv semena. Seme kao motiv varira u svojim unutrašnjim sadržajima dok osnovna forma delom stilizovana ostaje bliska prirodi samog semena. Seme je u žiži ovih likovnih manifestacija iz razloga mog decenijskog rada u grafici i grafičkoj tehnici kolografije koju formiram aplicirajući raznovrsna semena – zrna i biljke u svojim primarnim oblicima, nastojeći da kroz svoj likovni rukopis ukažem na sociološke, ekološke i etičke aspekte života koji živimo. Seme kao jedinstven motiv na novonastalim radovima logičan su sled prethodnih radova i čine suštinski isečak prethodne celine. Na izložbi će biti prikazano 20 radova uramljenih u mat crne kutijaste ramove koji upućuju svojim oblikom na untrašnjost u kojoj se nalazi seme (tj. seme koje se nalazi u zemlji te kao takvo ima potencijal ka novom rađanju).“

Autorka

Biografija:

Anica Radošević Babić, rođena 6.7.1972. god. u Vršcu. Osnovne studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu završila 1996. god. Magistrirala je 2000. god. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Katedra za grafiku  u klasi profesora Zorana Todovića. Član je ULUS-a od 1999. god. Radovi Anice Radošević Babić nalaze se u kolekcijama domaćih i inostranih ustanova kulture. Dobitnica je povelje grada Vršca za umetničko stvaralaštvo. Nosilac je domaćih i kordinator više međunarodnih umetničkih studentskih projekata. Od 2014. god. redovni je profesor na Katedri za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu.