Vođenje kroz izložbu „Iščašeni grad“ Milice Denković

Sreda, 25. april 2018. u 18.30

U sredu, 25. aprila, u 18.30, održano je vođenje kroz izložbu Iščašeni grad Milice Denković. Posetioce je kroz izložbu vodila autorka.

Iščašeni grad je serija radova inspirisana fantastičnom arhitekturom u književnosti, filmu i snovima. Kao u magičnom realizmu fantastično je samo na korak od realnosti. Sve ove sobe i zdanja, spolja mogu izgledati normalno i svi ovi gradovi takođe, dok se ne zaluta duboko u splet njihovih ulica, ličiće na sve ostale. Ali njihova arhitektura, iako će biti sagrađena po pravilima ljudi, “postojaće” po nekim svojim pravilima. Biće živa, pokretna, zbunjujuća, misteriozna, nestalna, nelogična, uznemirijuća, fluidna, preteća, tajnovita, beskrajna. Neka će disati i ispuštati zvuke, druga će se možda sama širiti i skupljati. U svakom slučaju nikad ona neće biti samo omotač događaja, biće sam događaj ili njegova klica. Svojim radovima se takođe bavim načinima fantastičnog mapiranja prostora. Bitno mi je da za tren ga čovek vidi na sasvim drugi način i doživi neku drugu emociju, nego što bi mu taj prostor pružio bez moje fantastične intervencije, koja često uključuje i prozni okvir.

Više o izložbi.

Biografija:

Završila je Master akademske studije, studijski program Novi likovni mediji na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Izlagala je na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Švedska, Holandija, Mađarska, Hrvatska). Član je Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Bavi se digitalnom fotografijom i ilustracijom. Usavršavala se narazličitim radionicama i kursevima u vezi sa fotografijom, veb i gejm dizajnom. Zanima je polje proširenog pripovedanja u sferi fotografije i novih medija.Trenutno je član uredništva kulturnog portala rizom.rs.


FOTOGRAFIJE SA VOĐENJA KROZ IZLOŽBU: