Vođenje kroz izložbu „A Queen of Montenegro“ autorke Bojane Knežević

12. april 2018. 17 – 18 časova


U četvrtak, 12. aprila, od 17 do 18 časova, u Galeriji SULUV upriličeno je vođenje kroz izložbu A Queen of Montenegro autorke Bojane S. Knežević. Kroz izložbu je vodila autorka.

A Queen of Montenegro je umetnički projekat Bojane S. Knežević u kome ona istražuje svoje crnogorsko poreklo, iz specifične pozicije nevidljivosti – koja je uzrokovana njenim rodnim identitetom. Polazna tačka je porodično stablo sačinjeno samo od muških članova, koje sada postaje nova platforma za intervenciju.

Subvertirajući ustaljenu reprezentaciju crnogorskog ženskog identiteta, umetnica koristi svoju poziciju nevidljivosti da bude bilo šta…

Projekat se realizuje kroz seriju radova u različitim medijima, uz izvođenje jednočasovnog performansa na otvaranju izložbe.

 

Biografija:

Bojana S. Knežević je interdisciplinarna umetnica aktivna u polju performansa, videa, audio-vizuelne instalacije i zvučne umetnosti. Osnovne i master studije, smer Novi likovni mediji, završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a Interdisciplinarne umetničke doktorske studije na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

bojanasknezevic.com

 

Više o izložbi.