Sonja Jankov, Totalni crtež

23. jul – 3. avgust 2018.


U ponedeljak, 23. jula, u 20 časova, u Galeriji SULUV biće otvorena izložba pod nazivom Totalni crtež autorke Sonje Jankov. Predstavlja deo programa saradnje SULUV-a sa udruženjima, institucijama i drugim organizacijama i pojedincima koji rade u oblasti kulture. Izložba će biti otvorena do 3. avgusta 2018.


 

Na fotografiji: Pokretni motel


„Pod, zidovi, prozor, ulaz, tavanica – svi ti elementi galerije su međusobno povezani linijama koje su nastale spajanjem različitih površina i materijala. Site specific instalacija od traka (linija) teži da ponovo spoji te elemente, na drugačiji način. Nastali crtež zauzima totalan prostor galerije, uključujući u sebe i modernističke fotelje u njoj. Zid postaje linija između galerije i ulaza zgrade, pod postaje linija između galerije i kuhinje. Crtež na taj način postaje interpretacija prostora.“

Autorka


Biografija:

Sonja Jankov (1985) je samostalni umetnik, kustos i likovni kritičar. U svojoj praksi koristi umetničke medije koliko i teorijsko pisanje da bi prikazala rezultate istraživanja. Autor je kustoskih projekata Post-arhiva savremene umetnostiSPENS i socijalističke sportske dvorane danas i GIF i arhitektura: vizuelna praksa kao kritika. U privremene instalacije koje je realizovala spadaju Micro Site Specific System (sa Katarinom Cimbaljević i Ivom Pejčić, pod mentorstvom Ephemera kolektiva), Slomljeno svetlo (sa Janžom Ormezuom, Đinom Prnjat i Nemanjom Mitrovićem, u okviru APSS programa), Pokrenti motel (u okviru 17. Bijenala mladih umetnika iz Evrope i Mediterana u Milanu) i Prostorna istorija MSUV (u okviru Foruma za savremenu umetnost i kulturu).


FOTOGRAFIJE SA OTVARANJA IZLOŽBE: