3. SEDNICA: 21. mart 2017.

DNEVNI RED:

  1. Reprezentativnost SULUV-a, Odluka Ministarstva kulture i informisanja o usvojenom Pravilniku o merilima i kriterijumima za priznavanje statusa lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture
  2. Usvajanje cenovnika za komercijalne termine
  3. Donošenje Pravilnika o izlaganju u Galeriji SULUV-a
  4. Sajt SULUV-a
  5. Aktiviranje sekcija Udruženja

ZAPISNIK

PRISUTNI: Rastislav Škulec, Zoran Pantelić, Danica Bićanić i Maja Erdeljanin

 

  1. Predsedništvo SULUV-a je upoznato sa dopisom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u kojem stoji da je pri Ministarstvu formirana komisija za utvrđivanje reprezentativnosti, kao i da je SULUV u obavezi da dostavi tražene podatke radi potvrđivanja istog. Takođe nas obaveštavaju i o usvojenom Pravilniku o bližim uslovima, merilima i kriterijumima, kao i postupku po zahtevima lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture, što otvara mogućnost apliciranja SULUV-a za finansiranje poverenih poslova. Na osnovu navedenog, doneta je odluka da se materijal neophodan za potvrđivanje reprezentativnosti sakupi u što većem obimu, što podrazumeva i dostavljanje biografija članova, čime se potvrđuje ugled samog Udruženja. Doneta je i odluka da se članstvu SULUV-a uputi dopis elektronskim putem, kojim bi pomogli formiranje Statusne komisije SULUV-a.
  2. Kako je na prethodnom sastanku Predsedništva dogovoreno, usvajaju se predlozi u vezi sa cenovnikom Galerije SULUV-a: za termin do dva dana cena zakupa iznosi 3.500,00 dinara po danu; za termin do sedam dana cena zakupa iznosi 2.500,00 dinara dinara; za termin preko sedam dana (10-12) cena zakupa iznosi 2.000,00 dinara po danu.
  3. Kako bi se rad Galerije SULUV-a poboljšao u organizacionom smislu, doneta je odluka o izradi Pravilnika o izlaganju u Galeriji SULUV-a, koji će biti objavljen na sajtu Udruženja.
  4. Na predlog članova Predsedništva, doneta je odluka o izmeni izgleda, organizacije i sadržaja sajta SULUV-a, kako bi se članstvo redovno obaveštavalo o aktuelnim dešavanjima i radu Udruženja, što je povereno Maji Erdeljanin i Danici Bićanić.
  5. Kako bi se poboljšao rad Udruženja i članstvo uključilo u aktivan rad istog, odluka Predsedništva je da se utvrde termini i zakažu sastanci sekcija SULUV-a, sa članovima Predsedništva.

 

Za SAVEZ UDRUŽENJA LIKOVNIH
UMETNIKA VOJVODINE

Rastislav Škulec, Predsednik