Konkurs za otkup umetničkih dela

SULUV UPUĆUJE JAVNI POZIV ČLANOVIM UDRUŽENJA
za dostavljanje ponuda za konkurisanje SULUV-a na Konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije za finansiranje ili sufinansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2018.

6. jul 2018.


Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine
UPUĆUJE JAVNI POZIV ČLANOVIM UDRUŽENJA
za dostavljanje ponuda za konkurisanje SULUV-a na Konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije za finansiranje ili sufinansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2018.

Povodom raspisanog Konkursa za finansiranje ili sufinansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2018, koji je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, pozivamo sve aktivne članove Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine da dostave ponudu umetničkih dela sa kojima bi Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine konkurisao na navedenom Konkursu.

Ponude slati u elektronskoj formi na adresu suluvkonkursi@gmail.com najkasnije do 13. jula 2018. godine.

U prilogu dostaviti popunjen FORMULAR (formular otkup 2018. SULUV):
1. Sažetu radnu biografiju (do 500 karaktera)
2. Reprodukcje ponuđenih radova u JPG formatu (rezolucije 300 tačaka, minimalnih dimenzija fotografije 15cm po manjoj strani)
3. Kataloške podatke (naziv dela, tehnika, dimenzije, godinu nastanka)
4. Cenu dela
5. Kontakt podatke (adresa, telefon, imejl, veb sajt)
6. Navesti podatke o radno-pravnom statusu (zaposleni, nezaposleni, penzioneri, slobodni umetnici, članovi udruženja…)

Napomene i uslovi:
1. Da je član udruženja u statusu AKTIVNOG člana (Aktivni član je član koji je uplatio članarinu za 2018. godinu)
2. Da priložena dela nisu starija od 5 godina.
3. Da priložena dela budu u mediju slike, grafike, crteža, tehnički opremljeni za postavljanje u prostoru.
4. Da priloženi radovi budu u standardnim dimenzijama (okvirno maksimalne dimenzije 130×130 cm).

Molimo sve zainteresovane da iznos priloženih dela formiraju po realnim i standardnim tržišnim okvirima, jer se procenjuje važnost i vrednost projekta u celini.

U slučaju velikog broja pristiglih prijava na Javni poziv članovima udruženja za projekat Udruženja – Kolekcije umetničkih dela Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine, selekciju će izvršiti komisija, nezavisno telo koje je Udruženje angažovalo. Autor može da priloži više radova od kojih će biti odabrano samo jedno delo kako bi se omogućilo učešće većem broju članova.

Krajnju odluku o izboru dela koja će biti sufinansirana ili finansirana u okviru priloženog predloga projekta donosi komisija zadužena za Konkurs Ministarstva kulture i informisanja, za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2018.

O Rezultatu Javnog poziva i konačnog rešenja Konkursa Ministarstva kulture i informisanja bićete obavešteni putem imejla.

Nepotpuna i zakasnela dokumentacija neće biti uzeta u razmatranje.

Skrećemo pažnju da veličina mejla u kome šaljete dokumentaciju iz tehničkih razloga ne sme biti veća od 25 MB. Vašu ponudu možete poslati pomoću servisa WeTransfer na naznačenu mejl adresu suluvkonkursi@gmail.com

 

Javni otkup 2018. tekst konkursa