Komemorativni skup posvećen Miloradu Mići Mihajloviću

20. mart 2018.


Komemorativni skup posvećen poznatom slikaru Miloradu Mići Mihajloviću (1936-2018) biće održan 20. marta sa početkom u 12 časova u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića.

Na komemoraciji će govoriti Mileta Poštić, direktor Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, pesnik Pero Zubac i mr Danilo Vuksanović, programski direktor Galerije Matice srpske.


9. mart 2018.


Sa žalošću vas obaveštavamo da je cenjeni kolega, Milorad Mića Mihajlović preminuo u 82. godini života, 9. marta 2018. god. Sahrana je u utorak 13. marta u 14.15 časova na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Doajen i bard slikarstva Milorad Mića Mihajlović, jedan od najzaslužnijih novosadskih slikara, rođen je u Kraljevu 1936. godine, a Umetničku školu u Novom Sadu završio je 1967.  Od tada je izlagao više od sto pedeset puta u zemlji i inostranstvu, što ga je učinilo jednim od nezaobilaznih umetnika na gradskoj i vojvođanskoj kulturnoj mapi.  Novinarsku karijeru, kojoj je, uz slikarstvo, posvetio ceo život, započeo je u Listu socijalističkog saveza radnog naroda novosadskog sreza “Tribina”, početkom šezdesetih godina, da bi se ubrzo zaposlio i kao ilustrator u “Dnevniku”.Na Petrovaradinsku tvrđavu, na kojoj i danas stvara, “doselio se” 1964, upamtivši dane osnivanja i rasta jedne od trenutno najvećih umetničkih kolonija u Evropi.

Fotografija preminulog umetnika je preuzeta sa sajta www.021.rs, autor je Srđan Srđanov.